Adjectives and Adverbs

1. Flowers smell sweetly.
a) Flowers smell sweet.
b) Flowers smells sweet.
c) Flowers smell sweetly.
d) Flowers smells sweetly.

2. It tastes bitterly.
a) I taste bitterly.
b) It tasted bitterly.
c) It tastes bitter.
d) It taste bitterness.

3. The child feels thirst.
a) The child feel a thirst.
b) The child feels thirsty.
c) Child feels thirst.
d) Child feel a thirst.

4. My older brother is a doctor.
a) My older brother is a doctors.
b) My elder brother is a doctor.
c) My old brother is a doctor.
d) My older brother is doctor.

5. The water is very hot to drink.
a) The water is too hot to drink.
b) The water is very hot for drink.
c) The water is so hot to drink.
d) The water is very hot to drinking.

6. The old man is very weak to walk.
a) The old man is very weak to walk.
b) The old man is too weak to walk.
c) The old man is enough weak to walk.
d) The old man is too week to walk.

7. Please wait little more.
a) Please wait the little more.
b) Please wait a little more.
c) Please wait some little more.
d) Please wait much little.

8. He gave me few rupees.
a) He gave me few rupees.
b) He gave me much rupees.
c) He gave me a few rupees.
d) He gave me little rupees.

9. Give me any water to drink.
a) Give me any water to drink.
b) Give me some water to drink.
c) Give me any water for drink.
d) Give me any water to drink with.

10. This is a worth reading book.
a) This is a book worth- reading.
b) This is book worth reading.
c) This is book worth-reading.
d) This is a worth-reading book.

11. He runs fastly.
a) He runs very fastly.
b) He runs fast.
c) He run very much fastly.
d) He runs much fast.

12. He oftenly comes late.
a) He oftenly come late.
b) He has oftenly come late.
c) He often comes late.
d) He comes oftenly late.

13. He talks nonsense often.
a) He often talks nonsense.
b) He oftenly talks nonsense.
c) He talks often nonsense.
d) He often talk nonsense.

14. We should not hate the poors.
a) We should not hates the poor
b) We shall not hate the poors.
c) We should not hate the poor.
d) We shall not hate the poors.

15. MY friends bought two dozens eggs.
a) My friend buy two dozens of eggs.
b) My friend bought two dozens eggs.
c) My friend has bought two dozen eggs.
d) My friend have bought two dozen eggs.

Answer Key

  1. A
  2. C
  3. B
  4. B
  5. A
  6. B
  7. B
  8. C
  9. B
  10. B
  11. B
  12. C
  13. A
  14. C
  15. C

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *