Comparisons

1. You are taller than I.
a) You are more taller than me.
b) You are the taller than I.
c) You are taller than min.
d) You are taller than I.

2. She is very taller than I.
a) She is very taller than me.
b) She is much taller than me.
c) She is much taller than I.
d) She is much taller from I.

3. Your preparations is better than mine.
a) Your preparation is better than mine.
b) Yours preparation is better than mine.
c) Your preparations are better than me.
d) Your preparation is better than me.

4. She is more intelligent than me.
a) She is more intelligent than me.
b) She is most intelligent than me.
c) She is more intelligent then I.
d) She is more intelligent than I.

5. She is more wiser than I.
a) She is wiser than I.
b) She is wiser than me.
c) She is more wiser than me.
d) She is more wiser than I.

6. Aslam is a best student.
a) The Aslam is a best student.
b) Best student Aslam is.
c) Aslam is the best student.
d) Aslam is a best student.

7. She is not as pretty as Rabia.
a) She is not so pretty as Rabia.
b) She is so prettier as Rabia.
c) She is so pretty as Rabia.
d) She is pretty than Rabia.

8. Ameen is wiser than all his brothers.
a) Amen is the wiser from all his brothers.
b) Ameen is more wiser than all his brothers.
c) Ameen is the wisest of all his brothers.
d) Ameen is the most wisest than all his brothers.

9. She is the taller of the three.
a) She is taller of the three.
b) She is the tallest of three.
c) She is the tallest of the three.
d) She is taller among the three.

10. Of the two routes, this is the shortest.
a) One of two routes, this is shortest.
b) Of the routes, this is short.
c) Of the two routes, this is shorter.
d) Of the two routes, this is the shorter.

11. He is elder than me.
a) He is elder than me.
b) He is older than I.
c) He is older than me.
d) He is elder than I.

12. He gave me the fullest reply.
a) He gave me fullest reply.
b) He gave me fuller reply.
c) He gave me the fuller reply.
d) He gave me the full reply.

13. This is a most beautiful scene.
a) This is the most beautiful scene.
b) This is most beautiful scene.
c) This is a most beautiful scene.
d) This is the beautiful scene.

14. Health is more preferable than wealth.
a) Health is preferable to wealth.
b) Health is preferable than wealth.
c) Health is more preferable than wealth.
d) Health is more preferable to wealth.

15. The climate of Multan is hotter than Lahore.
a) The climate of Multan is hottest than Lahore.
b) The climate of Multan is hotter than Lahore.
c) The climate of Multan is hot then Lahore.
d) The climate of Multan is hotter than the climate of Lahore.

16. Iqbal is greater than any poet.
a) Iqbal is greater than any poet.
b) Iqbal is the greater than any poet.
c) Iqbal is greater than any poet.
d) Iqbal is greater than any other poet.

17. Earlier you sleep, earlier you get up.
a) Early you sleep, early you get up.
b) The earlier you sleep, the earlier you get up.
c) Earlier you sleep, the early you get up.
d) The earlier you sleep, earlier you get up.

18. Higher you go, cooler it is.
a) Height you go, cool it is.
b) Highest you go, coolest it is.
c) The higher you go, the cooler it is.
d) You go the higher, it is the is.

Answer Key

  1. D
  2. C
  3. A
  4. D
  5. A
  6. C
  7. A
  8. C
  9. C
  10. D
  11. B
  12. D
  13. A
  14. A
  15. D
  16. D
  17. B
  18. C

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *