Noun Errors

1. I have many works to do.
a) I have many work to do.
b) I have lots of works to do.
c) I have much works to do.
d) I have much work to do.

2. His hairs are black:
a) His hairs is black.
b) His hair is black.
c) His hair are black.
d) His hair were black.

3. She told me two news.
a) She told me two pieces of news.
b) She told me two piece of news.
c) She told me two news.
d) She told me many news.

4. Cattle is grazing in the field.
a) Cattles are grazing in the field.
b) A cattle is grazing in the field.
c) Cattle are grazing in the field.
d) The cattle has been grazing in the field.

5. We should not hate the poors.
a) We should not hate the poor.
b) We should not hates poors .
c) We should not hate with poor.
d) We should not hate of poors.

6. She earns a low wages.
a) She earns wage.
b) She earn wages.
c) She earns very low wage.
d) She earns low wages.

7. My brother gave me many advices.
a) My brother gave me many advice.
b) My brother gave me many pieces of advices.
c) My brother gave me many pieces of advice.
d) My brother gave me many advices.

8. The sceneries of Murree are beautiful.
a) The sceneries of Murree is beautiful.
b) The scenery of Murree are beautiful.
c) The sceneries of Murree are a beautiful.
d) The scenery of Murree is beautiful.

9. Economics are his favourite subject.
a) The economics is his favourite subject.
b) The economics are his favourite subject.
c) Economics is his favourite subject.
d) Economic is his favourite subject.

10. Ten deers are sitting in the forest.
a) Ten deer are sitting in the forest.
b) Ten deers sitting in the forest.
c) Ten deers are sitting on the forest.
d) Ten deer is the sitting in the forest.

11. He gave me two informations.
a) He gave me two information.
b) He gave me two pieces of information.
c) He gave me two piece of information.
d) He gave me two pieces of informations.

12. His hairs are curly.
a) His hair are curly.
b) His hairs are curly.
c) His hair is curly.
d) His hairs were curly.

13. He picked ten rices.
a) He picked ten rice.
b) He picked ten grains of rice.
c) He picked ten rices.
d) He picked ten grains of rices.

Answer Key

  1. D
  2. B
  3. A
  4. C
  5. A
  6. D
  7. C
  8. D
  9. C
  10. A
  11. B
  12. C
  13. B

Comments

  1. Muhammad asad farooq

    sir this website is very helpfull for us .thanks for making this .but it is my humble request please upload 11th class English material.
    thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *