Preposition Errors

1. She is good in cooking.
a) She is good with cooking.
b) She is good for cooking.
c) She is good of cooking.
d) She is good at cooking.

2. She is senior than me.
a) She is senior to me.
b) She is senior than mine.
c) She is more senior to me.
d) She is senior than I.

3. Send this letter on my address.
a) Send this letter at my address.
b) Send this letter to my address.
c) Send this letter of my address.
d) Send this letter towards my address.

4. I am in this committee.
a) I am with this committee.
b) I am in this committee.
c) I am on this committee.
d) I am in committee.

5. The pen is to write.
a) The pen is to write on.
b) The pen is to write with.
c) The pen is to write for.
d) The pen is to write by.

6. Monkeys live on trees.
a) Monkeys live on trees.
b) Monkeys live in trees.
c) Monkeys live at trees.
d) Monkeys live into trees.

7. India attacked on Pakistan in 1965.
a) India attacked Pakistan in 1965.
b) India had attacked Pakistan in 1965.
c) India attacked at Pakistan in 1965.
d) India attacked upon Pakistan in 1965.

8. He loves with his children.
a) He love with his children.
b) He loves his children.
c) He loved for his children.
d) He loves of his children.

9. I am listening your story.
a) I am listening you story.
b) I am listening at your story.
c) I am listening to your story.
d) I am listening with your story.

10. I met him prior than his departure for Multan.
a) I met him prior to his departure for Multan.
b) I met him prior to his departure before Multan.
c) I met him prior to his departure to Multan.
d) I met him prior from his departure for Multan.

11. She insisted to go there.
a) She insisted to going there.
b) She insisted going there, there.
c) She insisted on going there.
d) She insisted from going there.

12. She congratulated me for my success.
a) She congratulated me upon my success.
b) She congratulated me in my success.
c) She congratulated me of my success.
d) She congratulated me at my success.

13. He had been operated.
a) He had been operated.
b) He have been operated.
c) He has been operated upon.
d) He has been operated with.

14. The stars are shining on the sky.
a) The stars are shining in the sky.
b) The stars are shining upon the sky.
c) The stars are shining over the sky.
d) The stars shining at the sky.

15. She met me in the way.
a) She met me upon the way.
b) She met me in the way.
c) She met me on the way.
d) She met me between the way.

16. Look this word in the dictionary.
a) Look on this word in the dictionary.
b) Look up this word in the dictionary.
c) Look at this word in the dictionary.
d) Look this word into the dictionary.

17. He is popular among his students.
a) He is popular in his students.
b) He is popular with his students.
c) He is popular between his students.
d) His is popular for his students.

18. I gave to him my book.
a) I gave to him the my book.
b) I gave him the my book.
c) I gave him to my book.
d) I gave him my book.

19. I am listening your story.
a) I am listening with your story.
b) I am listening at your story.
c) I am listening to your story.
d) I am listening on your story.

20. You are kind on me.
a) You are kind to me.
b) You are kind upon me.
c) You are kind for me.
d) You are kind with me.

21. He married with a European woman.
a) He married an European woman.
b) He married to an European woman.
c) He married a European woman.
d) He married with an European woman.

22. I have no other friend but books.
a) I have not other friend but books.
b) I have no other friend than books.
c) I have any other friend but books.
d) I have not any friend than books .

23. He is tired from his work.
a) He is tired of his work.
b) He is tired after his work.
c) He is tired at his work.
d) He is tired on his work.

24. I have hatred from dishonesty.
a) I have hatred against dishonesty.
b) I have hatred for dishonesty.
c) I have hatred with dishonesty.
d) I have hatred to dishonesty.

25. Trust on God.
a) Trust at God.
b) Trust by God.
c) Trust over God.
d) Trust in God.

26. He was prohibited to go there.
a) He was prohibited go there.
b) He was prohibited from going there.
c) He was prohibited to going there.
d) He was prohibited to goes there.

27. It is nothing else than pride.
a) It is nothing else then pride.
b) It is nothing else for pride.
c) It is nothing else over pride.
d) It is nothing else but pride.

Answer Key

  1. D
  2. A
  3. B
  4. C
  5. B
  6. A
  7. A
  8. B
  9. C
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. A
  15. C
  16. B
  17. B
  18. D
  19. C
  20. A
  21. C
  22. B
  23. A
  24. B
  25. D
  26. B
  27. D

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *