Pronoun Errors

1. The matter is between he and I.
a) The matter is between him and I.
b) The matter between he and me.
c) The matter is between him and mine.
d) The matter is between him and me.

2. This is your book.
a) This is your’s book.
b) This book is your’s.
c) This is of your book.
d) This is your book.

3. One should do his duty.
a) One should do his duty.
b) One should does one`s duty.
c) One should do one’s duty.
d) One should do their duty.

4. None of these two men is blind.
a) Neither of these two men are blind.
b) Neither of these two men is blind.
c) None of two men are blind.
d) None of the two men is blind.

5. I and Asad are social workers.
a) I and Asad is social workers.
b) Asad are I is social workers.
c) Asad and I are social workers.
d) Asad and I am social workers.

6. He, you and I told lies.
a) He, I and you told lies.
b) You, I and he told lies.
c) You, he and I told lies.
d) I, he and you told lies.

7. He availed of the opportunity.
a) He availed of the opportunity.
b) He availed himself the opportunity.
c) He availed with the opportunity.
d) He availed himself of the opportunity.

8. Who do you like the most?
a) Who do you like the most?
b) Whom do you like the most?
c) Who you like most?
d) Whom you like the most?

9. This pen is my.
a) This is mine pen.
b) This pen mine is .
c) This pen is mine.
d) This pen is mine.

10. Let he do his work.
a) Let he do their work.
b) Let he does his work.
c) Let him do his work.
d) Let him does his work.

11. She was bathing herself in the pool.
a) She was bathing himself in the pool.
b) She was bathing yourself in the pool.
c) She was bathing themselves in the pool.
d) She was bathing in the pool.

12. She is as tall as him.
a) She is as tall as him.
b) She is as tall as himself.
c) She is as tall as he.
d) She is as tall as herself.

13. The two brothers love one another.
a) The two brothers love one another.
b) The two brothers love each other.
c) The two brothers loves with one another.
d) The two brothers love with each other.

14. He who seeks he finds.
a) He who seeks, finds.
b) He who seek, his finds.
c) He who seek, he finds.
d) He who seeks, find.

15. Those who work hard, they will pass.
a) Those who work hard, he will pass.
b) Those who work hard will pass.
c) Those who will work hard they pass.
d) Those who works hard will pass.

Answer Key

  1. D
  2. D
  3. C
  4. B
  5. C
  6. D
  7. D
  8. B
  9. C
  10. C
  11. D
  12. C
  13. B
  14. A
  15. B

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *