Subject-Verb Agreement

1. Two and two makes four.
a) Two and two makes four.
b) Two and two make four.
c) Two and two are make four?
d) Two as well as two made four.

2. Ali or Faisal are wrong.
a) Ali or Faisal are wrong.
b) Ali and Faisal is wrong.
c) Ali and Faisal is wrong.
d) Ali or Faisal is wrong.

3. Either you and I are wrong.
a) Either you and me are wrong.
b) Either you and I is wrong.
c) Either you or I are wrong.
d) Either you and I am wrong.

4. One of these books are interesting.
a) One of these book is interesting.
b) One of these books is interesting.
c) One of these books are interesting.
d) One of this book is interesting.

5. None of the two students were present.
a) None of the two students was present.
b) No one of the two students were presents.
c) Neither of the two students was present.
d) Neither of the two students were present.

6. Ten miles are a long distance.
a) Ten mile is long distance.
b) Ten miles is a long distance.
c) Ten miles are long distance.
d) Ten mile are long distances.

7. Neither of them were invited.
a) Neither of them was invited.
b) Neither of them had been invited.
c) None of them was invited.
d) None of them were invited.

8. Each of the boys were given three chances.
a) Each of the boys were given three chance.
b) Each of the boy were given three chances.
c) Each of the boys was given three chances.
d) Each of the boys was gave three chances.

9. Each of us has paid their dues.
a) Each of us has paid our dues.
b) Each of us has paid his dues.
c) Each of us have paid our dues.
d) Each of us have paid his dues.

10. Politics are a game.
a) Politics are game .
b) Politics are a dirty game.
c) Politics is a game.
d) Politic is interesting game.

11. His politic is dirty.
a) His politics is dirty.
b) His politics was dirty.
c) His politics are dirty.
d) His politic are dirty.

12. The jury was divided on this matter.
a) The jury were divided on this matter.
b) Jury was divided on this matter.
c) Divided the jury was on this matter.
d) Was the jury divided on this matter.

13. The West Indies are a big country.
a) The West Indies is a big country.
b) West Indies are a big country.
c) A West Indies is big country.
d) West Indies is a big country.

14. The United Nation have done nothing to help the people of Kashmir.
a) The United Nation has done nothing to help the peoples of Kashmir.
b) The United Nations has done nothing to help the people of Kashmir.
c) The United Nation have done nothing to help the people of Kashmir.
d) The United Nations have done nothing to helped the people of Kashmir.

15. Abid want to continue his studies.
a) Abid want to continue his studies.
b) Abid wants to continue his studies.
c) Abid wants to continues his studies.
d) Abid want continue his studies.

16. Many a men were going to the fair.
a) Many a men were going to the fair.
b) Many a man are going to the fair.
c) Many a men was going to the fair.
d) Many a man is going to the fair.

17. The Arabian Nights are an interesting book.
a) The Arabian Nights is an interesting book.
b) The Arabian Nights is interesting book.
c) Arabian Nights is interesting book.
d) Arabian Nights were interesting book.

18. The jury was divided in its opinion.
a) The jury were divided in its opinion.
b) The jury was divided in its opinion.
c) The jury is divided in their opinion.
d) The jury were divided in their opinion.

19. The jury were unanimous in its verdict.
a) The jury were unanimous in their verdict.
b) The jury was unanimous in their verdict.
c) The jury were unanimous in its verdict.
d) The jury was unanimous in its verdict.

20. The majority of the students was absent yesterday.
a) The majority of the students was absent yesterday.
b) The majority of the students has absent yesterday.
c) Majority of the students is absent yesterday.
d) The majority of the students were absent yesterday.

21. Majority of Pakistan is poor.
a) Majority in Pakistan are poor.
b) Majority of Pakistan was poor.
c) Majority of Pakistan were poor.
d) Majority in Pakistan is poor.

22. Either he or I are right.
a) Either he or I am right.
b) Neither he or I am right.
c) Either he or I were right.
d) Either he or I are right.

23. Neither he nor I are busy.
a) Neither he nor I am busy.
b) Neither he nor I is busy.
c) Neither he nor me is busy.
d) Neither he nor I are busy.

24. You as well as I am going there.
a) You as well as I are going there.
b) You as well as I am going there.
c) You as well as I am gone there.
d) You as well as I are gone there.

25. Five miles are a long walk.
a) Five miles are long walk.
b) Ten miles is a long walk.
c) Five miles is the long walk.
d) Five miles is long walk.

26. It is I who is to blame.
a) It was I who is to blame.
b) It is I who am to blame.
c) It is I who are to blame.
d) It is me who is to blame.

27. There are many of slips between the cup and lips.
a) There is many slip between the cup and lips.
b) There are many slips between the cup and the lips.
c) There is many a slip between the cup and the lips.
d) There is many slip between the cup and the lip.

Answer Key

  1. B
  2. D
  3. D
  4. B
  5. C
  6. B
  7. C
  8. C
  9. B
  10. C
  11. C
  12. A
  13. A
  14. B
  15. B
  16. D
  17. A
  18. D
  19. D
  20. A
  21. A
  22. A
  23. A
  24. A
  25. B
  26. B
  27. C

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *