2nd Year English

Miscellaneous Errors

1. I felt so lonely.
a) I felt so lone.
b) I felt much lonely.
c) I felt very lonely.
d) I felt much alone.

2. One should respect his teachers.
a) One should respect one’s teachers.
b) One should respect once teachers.
c) One should respect my teachers.
d) One should respect your teachers.

3. He always says the truth.
a) He always speaks the truth.
b) He always speaks truth.
c) He always speak the truth.
d) He always tells truth.

4. Do you know who am I?
a) Do you know who am I?
b) Do you know who I am?
c) Do you know that who I am?
d) Do you that know who am I?

5. He has not met me yesterday.
a) He did not met me yesterday.
b) Ha has not meet me yesterday.
c) He does not meet me yesterday.
d) He did not meet me yesterday.

6. Although he is old, but he is strong.
a) Though he is old, but he is strong.
b) Since he is old, but he is strong.
c) Although he is old, yet he is strong.
d) Although he is too old, but he is strong.

7. This is a worth seeing sight.
a) This is a worth seeing sight.
b) This is worth see sight, sight.
c) This is a sight worth seeing.
d) This is a sight seeing worth.

8. You said that he is a liar.
a) You told that he is a liar.
b) You said that he is a liar.
c) You said that he was a liar.
d) You say that he were liar.

9. Where this road leads to?
a) Where this road lead to?
b) Where does this road leads to?
c) Where do this road lead to?
d) Where does this road lead to?

10. We are here for five years.
a) We were here for five year.
b) We have been here since five years.
c) We have been here for five years.
d) We has been here for five years.

11. A large number of sheeps were grazing.
a) A large number of sheeps were grazing.
b) A large number of sheep was grazing.
c) A large number of sheep were grazing.
d) A large number of sheeps was grazing.

12. I am suffering from fever since Monday.
a) I am suffering from fever from Monday.
b) I am suffering from fever from Monday.
c) I have been suffering from fever since Monday.
d) I will be suffer from fever since fever since Monday.

13. They poor lead a miserable life.
a) Poor lead a miserable life.
b) Poors lead miserable life.
c) The poor lead a miserable life.
d) The pooors lead a miserable life.

14. He both won the medal and a scholarship.
a) He won both medal as well as scholarship.
b) He won both medal and a scholarship.
c) He won a medal and scholarship.
d) He won both a medal and a scholarship.

15. The committee has chosen their chairman.
a) The committee have chosen its chairman.
b) The committee has chosen a chairman.
c) The committee have chosen their chairman.
d) The committee has chosen its chairman.

16. He gave me few rupees.
a) He gave a me few rupees.
b) He gave me a few rupees.
c) He gave a few rupees me.
d) He gave to me the few rupees.

17. I cannot believe on the statement.
a) I cannot believe statement.
b) I cannot believe in statement.
c) I cannot believe the statement.
d) I cannot believe upon the statement.

18. It is not much hot today.
a) It is not very hot today.
b) It is not too much hot today.
c) It is not very hotter today.
d) It is not much more hot today.

19. Cattles are eating grass.
a) Cattle are eating grass.
b) Cattles are grazing.
c) The cattle are eating grass.
d) All cattles are eating grass.

20. This is a man who help us.
a) This is a man who helps us.
b) This is man that help us.
c) A man who help us is this.
d) This is the man who helps us.

21. The jury was not of one opinion.
a) The jury was not one opinion.
b) The jury were not of one opinion.
c) The jury is not of one opinion.
d) The jury was not of one opinion.

22. The chair`s leg is broken.
a) The chair leg is broken.
b) The chair`s leg is break.
c) The leg of the chair is broken.
d) Leg of chair is broken.

23. He goes frequently there.
a) He frequently goes there.
b) He frequently go there.
c) He there goes frequently.
d) He frequently going there.

24. A horse is a faithful animal.
a) Horse is a faithful animal.
b) The horse is a faithful animal.
c) Horse is faithful animal.
d) The horse is faithful animal.

25. How many cattles are grazing in the field?
a) How many cattle are grazing in the field?
b) How many cattle is grazing in the field?
c) How many cattles is grazing in the field?
d) How many cattles are grazing in the field?

26. He is tallest of the two.
a) He is taller of the two.
b) He is the tallest of the two.
c) He is the tall of the two.
d) He is the taller of the two.

27. I have received your letter yesterday.
a) I have been received your letter yesterday.
b) I received your letter yesterday.
c) I had received your letter yesterday.
d) I will have received your letter yesterday.

28. Neither Rashid nor you has paid.
a) Nor Rashid neither you have paid.
b) Rashid and you neither paid.
c) Neither Rashid or you have paid.
d) Neither Rashid nor you have paid.

29. None remain to tell the story of that distress.
a) No one remain to tell the story for that distress.
b) None remain to tell the story for that distress.
c) None remain to tell story of distress.
d) None remains to tell the story of distress.

30. If he will work hard, he will pass.
a) If he works hard, he will pass.
b) If he worked hard, he will pass.
c) If he shall work hard, he shall pass.
d) If he work hard, he will pass.

31. He gave me many advices.
a) He gave me much advices.
b) He gave me many piece of advices.
c) He gave me many pieces of advice.
d) He gave me pieces of advices.

32. She said to him you are my friend.
a) She said to him that she was her friend.
b) She said to him that he was her friend.
c) She said to him that he was his friend.
d) She said to him that she had been his friend.

33. The united states have a large army.
a) The united states have a large army.
b) The United States has a large army.
c) United States had a large army.
d) United States has large army.

34. I have written him a letter yesterday.
a) I wrote him a letter yesterday.
b) I had written him a letter yesterday.
c) I write him a letter yesterday.
d) I has written him a letter yesterday.

35. He is senior than me.
a) He is senior than I.
b) He is more senior to me.
c) He is senior than mine.
d) He is senior to me.

36. The politics of that country are dirty.
a) The politics of that country is dirty.
b) Politics of that country is dirty.
c) Politics of that country are dirty.
d) The politics of that country are dirty.

37. Either he or I are going.
a) Either he or I am going.
b) Either he or I am gone.
c) Either he or I is gone.
d) Either he or I are gone.

38. She is too happy.
a) She is very happy.
b) She is much happy.
c) She is very very happy.
d) She is too very happy.

39. I am too glad to meet you.
a) I am much glad to meet you.
b) I am too glad to meet you.
c) I am very glad to meet you.
d) I will to glad too meet you.

40. There is no place in this room.
a) There is no place in this room.
b) There is not place in this room.
c) There is no room in this room.
d) There is not room in this place.

41. I knew he wants my help.
a) I knew that he wanted my help.
b) I knew he has wanted my help.
c) I knew he has been wanting my help.
d) I knew that he will want my help.

42. Bear is a dangerous animal.
a) The bear is dangerous animal.
b) The bear is an dangerous animal.
c) Bear is dangerous animal.
d) The bear is a dangerous animal.

43. Each of us have a pen.
a) Each of us have a pen.
b) Each of us has a pen.
c) Each of us have pen.
d) Each of us has pen.

44. He told me that he has done his work.
a) He told me that he would done his work.
b) He told me that he had did his work.
c) He told me that he had done his work.
d) He told me that he had to his work.

45. Such friends which are false should be avoided.
a) Such friends as are false should be avoided.
b) Such friends who are false should be avoided.
c) Such friends which are false may be avoided.
d) Such friends those are false should be avoided.

46. Either you are I are mistaken.
a) Either you or I is mistaken.
b) Either you or I was mistaken.
c) Either you or I am mistaken.
d) Either you or I were mistaken.

47. I have come here yesterday.
a) I have come here yesterday.
b) I come here yesterday.
c) I came here yesterday.
d) I was come here yesterday.

48. I have two works to do.
a) I have two work to do.
b) I have works two to do.
c) I have two pieces of work to do.
d) I have two pieces of works do.

49. Work hard lest you may fail.
a) Work hard lest you should fail.
b) Work hard lest you will fail.
c) Work hard lest you failed.
d) Work hard if you should fail.

50. He said that he loved with Azra.
a) He said that he loves with Azra.
b) He said that he loved Azra.
c) He said that he love Azra.
d) He said that he loves Azra.

51. He is a coward man.
a) He is coward man.
b) He is a cowardly man.
c) He is coward.
d) He is cowardly man.

52. They know to swim.
a) They know to how to swim.
b) They know how to swim.
c) They know to swim.
d) They knew to swim.

53. He said that he will play hockey.
a) He said that he would played hockey.
b) He said that he would plays hockey.
c) He said that he will played hockey.
d) He said that he would play hockey.

54. He came prior than me.
a) He came prior from me.
b) He came prior to me.
c) He came prior of me.
d) He came prior me.

55. The pencil is to write.
a) The pencil is to write in.
b) The pencil is to write with.
c) The pencil is to write for.
d) The pencil is to write upon.

56. He told me that he is a player.
a) He told me that he has a player.
b) He told me that he was a player.
c) He told me that he were a player.
d) He told me that he has been a player.

57. My students as well as I am working.
a) My students as well as I is working.
b) My students as well as I are working.
c) My students as well as I are working.
d) My students as well as I am working.

58. He gave his son many advices.
a) He gave his son much of advices.
b) He gave his son many advices.
c) He gave his son many pieces of advices.
d) He gave his son much advices.

59. He is more taller than you.
a) He is taller than you.
b) He is more taller than you.
c) He is the taller than you.
d) He is the more taller than you.

60. The sceneries of Gilgit are lovely.
a) The sceneries of Gilgit are lovely.
b) The sceneries of Gilgit is lovely.
c) The scenery of Gilgit is lovely.
d) The scenery of Gilgit are lovely.

61. We enjoyed during the holidays.
a) We enjoyed ourselves during the holidays.
b) We ourselves enjoyed the holidays.
c) We enjoyed during the vacations.
d) We enjoyed during the holidays.

62. He is stronger from Aslam.
a) He is stronger than Aslam.
b) He is strongest than Aslam.
c) He is the strongest than Aslam.
d) He is the stronger from Aslam.

63. He said that he writes a letter.
a) He said that he was written a letter.
b) He said that he had written letter.
c) He said that he wrote a letter.
d) He said that he is writing a letter.

64. Lahore is a worth seeing city.
a) Lahore is worth seeing city.
b) Lahore is the worth seeing city.
c) Lahore is a city worth seeing.
d) Lahore is an worth seeing city.

65. He is senior than you.
a) He is senior from you.
b) He is senior to you.
c) He is more senior than you.
d) He is more senior to you.

66. He tells that he is going away.
a) He tells he is going away.
b) He tells that he was going.
c) He says that he is going away.
d) He tells that he will be going away.

67. His hairs are white.
a) His hairs are white.
b) His hairs are white.
c) His hair is white.
d) His hairs is white.

68. He is more cleverer than I.
a) He is more cleverer than I.
b) He is cleverer than I.
c) He is cleverest than I.
d) He is the cleverer than I is.

69. He knows swimming.
a) He knows to swin.
b) He knew swimming.
c) He does not know swimming.
d) He knows how to swim.

70. If he will come, I shall help him.
a) If he comes, I would help him.
b) If he comes, I shall help him.
c) If he came, I will help him.
d) If he came, I would have helped him.

71. He has a decent house to live.
a) He has a decent house to live in.
b) He has a decent house to live at.
c) He has a decent house to live into.
d) He has a decent house to live from.

72. The poors are treated harshly.
a) The poor are treated harsh.
b) The poor are treated harshly.
c) Poors are treated harshly.
d) The poor is treated harshly.

73. He is junior than you.
a) He is junior from you.
b) He is junior to you.
c) He is more junior than you.
d) He is junior than you.

74. Muslims are a brave nation.
a) Muslims is a brave nation.
b) The Muslims are a brave nation.
c) The Muslims is a brave nation.
d) The Muslims are brave nation.

75. We has done our work.
a) We has did our work.
b) We have done our work.
c) We have been done our work.
d) We had done our work`s work.

76. One must obey his elders.
a) One must obey one’s elders.
b) One must obey their elders.
c) One must obey our elders.
d) One must obey his elders.

Answer Key

  1. C
  2. A
  3. A
  4. B
  5. D
  6. C
  7. C
  8. C
  9. D
  10. C
  11. C
  12. C
  13. C
  14. D
  15. C
  16. B
  17. C
  18. A
  19. C
  20. D
  21. B
  22. C
  23. A
  24. B
  25. A
  26. D
  27. B
  28. D
  29. D
  30. A
  31. C
  32. B
  33. B
  34. A
  35. D
  36. D
  37. A
  38. A
  39. C
  40. C
  41. A
  42. D
  43. B
  44. C
  45. A
  46. C
  47. C
  48. C
  49. A
  50. B
  51. B
  52. B
  53. D
  54. B
  55. B
  56. B
  57. B
  58. C
  59. A
  60. C
  61. A
  62. A
  63. C
  64. C
  65. B
  66. C
  67. C
  68. B
  69. D
  70. B
  71. A
  72. B
  73. B
  74. B
  75. B
  76. A